Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.

Mikkelin Palloilijoiden Niila Forsellin matka harjoituksiin lyheni viime syksynä 45 kilometriä. 16-vuotias mäntyharjulainen muutti Siekkilään ja aloitti samalla Mikkelissä lukion. Syy muutolle oli selvä: jalkapallo. Forsell on helpottunut, että vuodesta 2012 alkanut autossa istuminen jäi taakse. Nyt senkin ajan voi käyttää harjoitteluun.

 -Ratkaisu oli ehdottomasti oikea, sanoo Forsell.

Omilleen muuttaminen on onnistunut hyvin. Jalkapallo ja koulu sujuvat hyvin. Kotiin Mäntyharjuun ehtii hyvin viikonloppuisin.

- Siivoamiselle jää vähemmän aikaa, kaikki muu on mennyt oikein hyvin.

Forsell kerää valmentajiltaan kehuja oikeanlaisesta asenteesta ja pelaaja viihtyykin hyvin myös omatoimisissa harjoituksissa.

- Omalla ajalla jalkapalloa ja kuntosalia, joskus teen kouluhommia. Siinä se aika meneekin.

Forssell sai maistaa ensimmäiset minuutit edustusjoukkueessa joulukuun harjoitusottelussa Mikkelin Kissoja vastaan. Mikkelin Palloilijoiden Kakkosessa pelaavaan rinkiin on nostettu viisi junioria ja Forsell on yksi heistä. Keskikentän keskustassa viihtyvä Forsell on harjoitellut edustuksen kanssa syyskuusta lähtien ja joulun jälkeen ainoastaan edustuksen kanssa.

- Jalkapallolle kuuluu oikein mainiota.

Hyppy edustuksen rinkiin on sujunut hyvin.

- On ollut aika helppo sopeutua, uusia asioita mutta samalla kaavalla mennään. Vauhti on ollut kovempaa ja kaverit isompia mutta ihan hyvin olen pärjännyt.

Iltaharjoitusten lisäksi Forsellin viikkoon kuuluu kahdet aamuharjoitukset urheiluakatemian kanssa. Mikkelissä toimii kaksi jalkapalloakatemia ryhmää: MP:n ryhmä sekä Mikkelin Kissojen Porrassalmen Urheilijoiden ryhmä. Kaikkiaan jalkapalloakatemiassa on 49 nuorta, joista 31 harjoittelee MP:n ryhmässä. Tiistaiaamuisin on vuorossa harjoitukset Kuplassa ja torstaiaamut sujuvat kuntosalilla.

- Akatemiaharjoituksissa käy enimmäkseen tavoitteellisia pelaajia. Samoja asioita harjoitellaan kuin seurassa, mutta keskitytään pienpeleihin ja yksilöharjoituksiin.

- Aikaiset harjoitukset sopivat minulle hyvin, se on oikeastaan virkistävää.

Ensi kesäksi Forsellin tähtäimessä on saada peliminuutteja MP:n edustuksessa Kakkosen peleissä.

Miten sitten tulevaisuudessa?

- Olisi mainiota, jos pääsisi ammattilaiseksi.

Julkaistu 02.02.2018