Kaihulle tulee lumiukkopelto

Suomen Latu viettää 80-vuotiasjuhliaan #ulkonakuinlumiukko

Suomen Latu viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhliaan. Juhlavuotensa kunniaksi Latu haastaa kaikki lumiukkotalkoisiin.

#ulkonakuinlumiukko kampanja alkoi virallisesti sunnuntaina 28.1. Mikkelissä kampanjaa varten otettiin varaslähtö, kun lumiukkoaihioita rakennettiin jo torstaina 25.1. Kaihun viereiselle pellolle Mikkelin Ladun iltatapahtumassa. Seuraavan kerran Latu tekee lumiukkoaihioita yhdessä maanantaina 12.2.

Mikkelin Ladun paikallisena tavoitteena on rakentaa vähintään 80 lumiukkoa Kaihun kodan viereiselle pellolle. Toiveena on rakentaa lumiukot viimeistään 17.2. jolloin Kaihun alueella vietetään suuren suosion saanutta Angry Birds Go Snow –talviliikuntatapahtumaa.

Mikkelin Latu haastaa kaikki paikalliset yhteisöt, yritykset, päiväkodit, koulut, päiväkodit, seurat ja yksityiset henkilöt mukaan lumiukkotalkoisiin. Lumiukon voi tehdä joko Kaihun pellolla, päiväkodin pihalle tai ihan mihin sen itse haluaa pystyttää.

Lumiukkoja voi käydä ihailemassa sosiaalisessa mediasta #ulkonakuinlumiukko –tunnisteella.

Lumiukot ovat valikoituneet juhlanaiheeksi, koska Suomen Latu haluaa tarjota virikkeitä ulkoiluun niin perheiden kesken kuin kouluissa ja päiväkodeissakin. Ladun sivuille on koottu vinkkipaketti lumiukkojen tekoon ja koristeluun sekä retkieväisiin ja lumiukkoaiheisiin leikkeihin. Samalla Suomen Latu haluaa nostaa esille huolen talvien tulevaisuudesta. Ilmaston lämmetessä Suomen lumipeite jää ohuemmaksi ja luminen vuodenaika lyhenee. Yhdessä lumiukkojen kanssa Latu toivoo, että lumisista talvista saataisiin nauttia myös 80 vuoden kuluttua.

Valtakunnallinen #ulkonakuinlumiukko kampanja: Hanna Laakso, hanna.laakso@suomenlatu.fi, 050 338 2464

Mikkelin lumiukot: Anneli Aarniosalo, a.aarniosalo@gmail.com, 040 737 8394

Julkaistu 30.01.2018

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.