Salibandyakatemiasta puhtia SM-sarjaan

Hatsinan 03-pojilla alkoi sekä salibandyakatemia että SM-sarja tänä syksynä.

Toisessa päässä ohjattu harjoitus, toisessa päässä vapaata neppailua, kuten lajiin kuuluukin. Kello lähestyy aamuyhdeksää ja Mikkelin urheiluakatemian salibandyharjoitukset ovat loppumaisillaan Sport Forumilla. Salibandyn lajiakatemiassa kuuluu 25 nuorta urheilijaa, joiden kaikkien seuratausta on Urheiluseura Hatsinassa. Harjoituksia myös vetää Hatsinan junioripäällikkö Elisa Vilhunen.

- Tiistain harjoitukset painottuvat enemmän fysiikkaan. Isommat pojat käyvät kuntosalilla ja muiden kanssa tehdään fysiikkaan painottuvia harjoitteita.

- Torstaisin on enemmän laji- ja taitoharjoitteita, kertoo Vilhunen akatemian harjoitusten rakenteesta.

Huomattava osa akatemian urheilijoista on poikia, sillä 25 osallistujan joukossa on vain kolme tyttöä, jotka kaikki ovat mukana myös Hatsinan naisten edustusjoukkueessa.

Kahdeksasluokkalaiset Elmo Varis, Juho Suominen, Arttu Haapala, Olli Waris, Eero Torniainen, Aleksi Laatikainen ovat puolestaan ensimmäistä syksyä mukana salibandyn lajiakatemiassa. Viime lukuvuosi sujui kaikilta urheiluakatemian yleistaitovalmennuksessa.

- Näistä akatemiaharjoituksista on paljon hyötyä. Pääsee harjoittelemaan sellaisia asioista joita ei ehdi omissa harkoissa, pojat tuumivat.

- Ainakin yksi vastaan yksi haastaminen ja laukauksien harjoittelu on ollut täällä hyödyllistä.

Seuratasolla nuoret miehet pelaavat Hatsinan 03-joukkueen mukana SM-sarjaa. Hatsinan 03-pojat ovat ensimmäinen mikkeliläinen poikien joukkue, joka on päässyt pelaamaan SM-sarjatasolle. Pojille syksy on tuonut paljon muutoksia.  Uusi sarjataso toi mukanaan myös yksittäiset pelit.

C2-nuorten sarja pelataan nimittäin kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa, niin että ensin pelataan yksi ottelu jokaista toisen lohkon joukkuetta vastaan turnausmuotoisena sarjana ja kaksinkertainen sarja yksittäisinä otteluina oman lohkon joukkueita vastaan. Turnausmuotoinen vaihe loppui marraskuussa.

- Sarjan taso on ollut tosi kova, myöntävät pojat.

Tälle syksylle SM-sarjan pelejä on takana 14, joista kaksi voittoa. 

- Pelillisesti on pelattu ihan hyvin vaikka tappioita on tullutkin, toteaa Eero Torniainen joukkueensa pelistä muiden nyökytellessä vieressä.

- Viisikkopelaamista pitää harjoitella vielä lisää.

Koulun lukuvuoden päättymisen myötä akatemiaharjoitukset jäivät joulutauolle, mutta sarjansa puolesta Hatsinan 03-pojat eivät ehdi kauan lomailemaan. Heti vuodenvaihteen jälkeen odottaa sarjan pisin pelimatka Karhujen vieraaksi Poriin.

Etelä-Savon urheiluakatemiassa Mikkelissä on tänä vuonna mukana 259 urheilijaa, joista 7-luokkalaisten yleistaitovalmennuksessa 59 urheilijaa. Lajiryhmiä on jääkiekko, jalkapallo, lentopallo, salibandy, jääpallo ja ominaisuusvalmennusryhmä. Lisäksi mukana on eri yksilölajien urheilijoita, useissa eri lajeissa. Talven aikana www.liikkuvamikkeli.fi ja Etelä-Savon urheiluakatemian facebook tulee esittelemään kaikki eri lajiryhmät. Pysy kuulolla!

Aiemmat jutut:

Ominaisvalmennusryhmä

Lentopallo

Julkaistu 21.12.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.