Etelä-Savon Urheiluakatemia esittäytyy: lentopalloryhmä

Akatemiaharjoitukset, maajoukkueleiritykset ja pelimatkat ovat mikkeliläisen lentopalloilijan arkea.

Kello on 7.30 torstaiaamuna ja Runebergin urheilutalon salissa kiertää jo harjoituksiaan varten lämmitteleviä nuoria urheilijoita. Etelä-Savon Urheiluakatemian Mikkelin lentopalloilijat pitävät akatemiaharjoituksiaan. Aamurähmä on pyyhitty silmistä ja pelaajat ovat valmiita omiin harjoituksiinsa. Akatemian harjoituksissa keskitytään pelaajien oman henkilökohtaisiin taitoharjoituksiin sekä yleisiin kuntoharjoituksiin. Valmentajana toimii Mikkelin Passarien Mikko Korhonen.

Mikkelin akatemian lentopalloryhmän 13 pelaajan joukko koostuu alueen eri yläkoululaisista, lukiolaisista, Etelä-Savon ammattiopiston oppilaista sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululaista. Ryhmään kuuluu myös kolme nuorta urheilijaa, joita pitää kiireisenä koulun, akatemiaharjoitusten ja omien harjoitusten lisäksi Suomen nuorten maajoukkueryhmän leiritykset. 

Ristiinan yläkoulun kahdeksasluokkalaiset Veikka Lindqvist ja Niilo Pöyry kulkevat akatemian harjoituksissa kerran viikossa.  Lindqvist ja Pöyry kuuluvat 2003-2004 –syntyneiden maajoukkueryhmään ja pääsevät myös lentopalloriparille ensi vuoden kesäkuussa.

- Olemme käyneet parilla leirillä syksyn aikana ja marraskuussa ja joulukuussa on vielä leirit edessä, kertoo Pöyry.

Ristiinan Urheilijoissa lentopalloharrastuksen aloittaneet nuoret miehet reissaavat paljon pallon perässä. Mikkelissä he harjoittelevat akatemiaharjoitusten lisäksi kolme kertaa viikossa Passarien miesten kakkosjoukkueen kanssa. Pelejä he pelaavat Pielaveden Sammon riveissä C-juniorien sarjassa ja Savonlinnan East Volleyn riveissä B-junioreissa

- Ihan hyvin on sujunut. Käymme välillä leireilemässä viikonloppuna Pielavedellä tai menemme sinne ennen harjoituksia, kertoo Lindqvist.

Passarien Senni Hynönen on puolestaan valittu C-tyttöjen maajoukkueryhmään ja ensimmäinen leiri odottaa syyslomalla.

- Vähän jännittää, mutta se on varmasti ihan hauska kokemus, kertoo Hynönen.

Kalevankankaalla kahdeksatta luokkaa käyvä Hynönen on ensimmäistä vuottaan mukana lentopalloakatemiassa.

- Täällä saa rauhassa keskittyä omaan tekemiseen ja harjoitella tekniikkaa ja yleiskuntoa, kuvailee Hynönen harjoituksia.

Myös Lindqvist ja Pöyry toteavat, että akatemiaharjoituksissa keskitytään enemmän yksilöharjoitteisiin kun taas joukkueen harjoituksissa painotus on joukkueen pelaamisessa.

- Oppii tekniikkaa enemmän, sitä ei niin paljon katsoa miesten harjoituksissa, kertovat pojat.

Lentopalloakatemian osallistujista suurin osa on tyttöjä, mutta Lindqvist ja Pöyry vakuuttavat että harjoitukset sujuvat hyvin myös tyttöjen joukossa. Aamutreenien jälkeen vuorossa on koko porukalla siirtyminen koulun penkille.

- Nämä akatemiaharjoitukset ovat kyllä mukana piristys aamuun, kertoo Hynönen.

Etelä-Savon urheiluakatemiassa Mikkelissä on tänä vuonna mukana 259 urheilijaa, joista 7-luokkalaisten yleistaitovalmennuksessa 59 urheilijaa. Lajiryhmiä on jääkiekko, jalkapallo, lentopallo, salibandy, jääpallo ja ominaisuusvalmennusryhmä. Lisäksi mukana on eri yksilölajien urheilijoita, useissa eri lajeissa. Talven aikana www.liikkuvamikkeli.fi ja Etelä-Savon urheiluakatemian facebook tulee esittelemään kaikki eri lajiryhmät. Pysy kuulolla!

Ominaisuusvalmennusryhmä

Julkaistu 20.10.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.