Etelä-Savon urheiluakatemia esittäytyy: Jessica Kähärä

Mikkelin yleisurheilijat harjoittelevat ominaisuusvalmennusryhmässä Etelä-Savon urheiluakatemiassa.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä keskittyy jo hiljalleen uuteen harjoituskauteen. Etelä-Savon urheiluakatemiaurheilijat aloittelivat syyskuuta osallistumalla akatemian testeihin. Mikkelin jäähallilla mukana oli myös yleisurheilija ja lukion ekaluokkalainen Jessica Kähärä.

Monipuolisella Kähärällä on takanaan upeasti sujunut kesä. Kesäkuun kantapäävaivoistaan selviydyttyään Kähärä osallistui Suomi-paidassa nuorten Olympiafestivaaleille Unkarin Györissä. Kähärä kotiutui reissulta Mikkeliin kahden mitalin kera.

Korkeudessa ylittyi kauden tavoitekorkeus 180, jolla tuli pronssia.

- Se meni oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan, iloitsi Kähärä.

Kolmiloikan pronssi tuli myötätuulituloksella 12,85.

- Siellä oli tosi hienoa olla mukana Suomen paidassa. Kaikki järjestelyt olivat viimeisen päälle ja meillä oli hyvä porukka, joka kävi katsomassa ja kannustamassa myös muiden suorituksia.

- Kisat menivät ihan yli odotusten, kertoo finaalipaikkaa tavoitellut Kähärä .

Nuorten olympiafestivaalien lisäksi Kähärä pääsi edustaman Suomi-paidassa myös syyskuun alun Ruotsi-Suomi –maaottelussa, jossa ylittyi myös kesän tavoitetulos 180.

Nyt kesäkausi on kuitenkin historiankirjoissa ja Kähärällä alkaa muiden yleisurheilijoiden tavoin keskittyminen talven harjoituskauteen. Kähärä on mukana neljättä vuotta Etelä-Savon urheiluakatemiassa, jossa hän harjoittelee kahdesti viikossa ominaisuusvalmennusryhmässä. Ryhmä koostuu eri kestävyyslajien urheilijoista.

- Harjoitukset ovat mukavia, ihan erilaisia kuin mitä omissa treeneissä. Viime vuonna meillä on pieni ryhmä ja se toimi tosi hyvin. Katsotaan minkälaista se on tänä vuonna vähän isomman ryhmän kanssa.

- Mikkelissä on hyvät harjoittelumahdollisuudet. Ainoastaan korkeushyppyä ei pääse vielä talvella treenaamaan, mutta toisaalta on ihan hyvä, että ei tule liikaa hypittyä, sillä se rasittaa paljon jalkoja, kertoo Kähärä. 

Etelä-Savon urheiluakatemiassa Mikkelissä on tänä vuonna mukana 259 urheilijaa, joista 7-luokkalaisten yleistaitovalmennuksessa 59 urheilijaa. Lajiryhmiä on jääkiekko, jalkapallo, lentopallo, salibandy, jääpallo ja ominaisuusvalmennusryhmä. Lisäksi mukana on eri yksilölajien urheilijoita, useissa eri lajeissa. Talven aikana www.liikkuvamikkeli.fi ja Etelä-Savon urheiluakatemian facebook tulee esittelemään kaikki eri lajiryhmät. Pysy kuulolla!

Julkaistu 20.09.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.