Hovitrail - Kun homma lähti hyvällä tavalla rukkasesta

Liikunnanohjauksen näyttötyö poiki uuden polkujuoksutapahtuman Anttolaan.

Liikunnan ammattitutkintoa opiskelevan Antti Raution näyttötyö Tanhuvaaran Urheiluopistoon paisui kokonaiseksi polkujuoksukilpailuksi. Hovitrail juostaan Anttolanhovin maisemissa lauantaina 9.syyskuuta. Tarjolla kolme eri reittiä: 20 kilometriä, 10 kilometriä ja 5 kilometriä.

- Olen aina ollut tekemisissäni sellainen, että kun teen niin teen asiat kunnolla. Lisäksi sain mukaan hyvät yhteistyökumppanit, jotka mahdollistavat tapahtuman toteuttamisen, kertoo Rautio.

Tarjolla on sekä kilpasarjoja että patikkasarja. Viiden kilometrin lenkki sopii hyvin myös perheille ja lapsille kierrettäväksi. 20 kilometrin reitti

Rautio pääyhteistyökumppanit ovat Savon Suksistudio sekä #liikkuvamaaseutu-hanke. Lisäksi Anttolanhovi lähti mukaan toteuttamaan tapahtumaa.

- Alun perin tapahtuma oli tarkoitus järjestää Neitvuoren alueella, muuta siihen tuli muutoksia ja hankaluuksia matkaan. Sitten Anttolanhovi lähtikin mukaan ja siirryttiin hovin ympäristöön.

Etelä-Savon Liikunnan #liikkuvamaaseutu -hanke pyrkii lisäämään liikettä Mikkelin kaupunkikeskuksen ulkopuolella ja mahdollistamaan myös uusia tapahtumia alueella.

- Yksi hankkeeseen kuuluvista asioista on kokeilukulttuuri ja tämä on juuri sitä kokeilua, miten saadaan ihmisiä uuden tapahtuman myötä liikkeelle, kertoo #liikkuvamaaseutu –hankkeen vetäjä Tuomas Anttonen.

Rautio on itse innokas polkujuoksun harrastaja. Varsinkin ultrapitkät matkat houkuttelevat miestä. Viime keväänä Rautio osallistui Karhunkierrokselle, jonka pituus on 86 kilometriä.

- Polkujuoksu on nyt pinnalla ja itsellä on kiinnostusta asiaan, niin miksi en järjestäisi tapahtumaa.  Hovitrail-tapahtuman tarkoitus on edistää polkujuoksun tunnettavuutta, harrastamista sekä jakaa lajitietoutta.

Osallistumismaksu 40 euroa sisältää osallistumisen ja ajanoton sekä ruokailun ja saunaosaston käytön Anttolanhovissa.

Lisätiedot ja lmoittatuminen: www.hovitrail.fi

Julkaistu 29.08.2017

Mikkeli

Valmentaa kuin nainen Mikkelissä

Yli 30 ohjaajaa ja valmentaa mukana paikallisessa tapaamisessa.
Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin Nuorisogolf kertoo toiminnastaan Annilassa

MNG pitää infon nuorten toiminnastaan Annilan Golfkeskuksessa keskiviikkona...
Mikkeli

Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikk...