100 ideaa -kalenteri kannustaa arjen pieniin tekoihin

Eteläsavolaisten ideat lisäävät hyvinvointia yksi päivä kerrallaan.

100 ideaa -kalenteri on kerännyt eteläsavolaisten ajatuksia oman hyvinvointinsa edistämiseksi. Kalenterissa löytyy hyvinvointia edistävä idea sadalle päivälle ennen Suomen itsenäisyyspäivää.

Kalenterin ovat koonneet yhteistyössä Essoten Vesote-hanke, Estery, Etelä-Savon Liikunta ja Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä –hanke.  Kalenterin ideointiin ovat puolestaan osallistuneet kaikki eteläsavolaiset erilaisissa tapahtumissa reilun vuoden aikana. Kalenterissa kulkee kolme eri teemaa: ravinto, liikunta ja uni. Kalenterin ideat eivät niinkään ole liikuntasuorituksia, vaan tukevat aktiivista arkea.

- Jokainen voi toteuttaa kalenterissa olevia ideoita kotona, kunnassa, seurassa, yhdistyksessä, työpaikalla tai kehittää niiden ympärille Pop up –tapahtumia, kertoo Vesote-hankkeen projektipäällikkö Teemu Ripatti.

Kalenterin aloituspäivä on siis 28.elokuuta ja se päättyy 4.joulukuuta. Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivänä onkin sitten omien hyvinvointiunelmien toteuttamisen vuoro. Kalenteria jaetaan elo- ja syyskuun aikana tapahtumissa eri puolella Etelä-Savoa. Lisäksi kalenterin voi tulostaa itselleen osoitteesta: www.liikkuvamikkeli.fi/100-ideaa

Aloituspäivän ideana on tehdä itselle kuntotesti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että jokaisen pitäisi lähteä testaamaan itseään kuntosalille tai juosta cooperin testi.

- Jokainen voi tehdä itselleen sopivan kuntotestin vaikkapa kävelemällä tietyn mittaisen matkan tai tekemällä jalkakyykkyjä ja sitten parin kuukauden päästä kokeilla uudestaan, sanoo Etelä-Savon Liikunnan Liisa Haikonen.

100ideaa kalenteri löytyy myös facebookista ja instagramista: www.facebook.com/100voihyvin ja #100voihyvin. Sosiaaliseen mediaan on luvassa hyvinvointiin liittyviä vinkkejä sekä jokaiselle päivälle esimerkkisuorituksia.

Julkaistu 15.08.2017

Mikkeli

Valmentaa kuin nainen Mikkelissä

Yli 30 ohjaajaa ja valmentaa mukana paikallisessa tapaamisessa.
Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin Nuorisogolf kertoo toiminnastaan Annilassa

MNG pitää infon nuorten toiminnastaan Annilan Golfkeskuksessa keskiviikkona...
Mikkeli

Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikk...