Vapaaehtoistyötä ja talkootoimintaa yhdestä luukusta

Vapaaehtoistyö.fi ja Yhdessä Enemmän! laittoivat hynttyyt yhteen.

Vapaaehtoistyö.fi ja Yhdessä Enemmän! talkoovälitys yhdistyvät elokuun alussa. Yhdistymisen tavoitteena on, että vapaaehtoistyöstä ja talkootoiminnasta kiinnostuneet löytävät tiedon ja pääsevät mukaan toimintaan yhden luukun kautta. Jatkossa molemmat toimijat ovat vapaaehtoistyö.fi:n alla.

Yhdistymisestä päätettiin, kun Yhdessä Enemmän! talkootoiminnan välitykselle ruvettiin etsimään pysyvää jatkajaa. Mikkelin Kilpa-Veikkojen hallinnoima hanke tulee päättymään marraskuussa 2017 ja toiminnan jatkamiselle oli selvästi kysyntää. Toimijoita yhdistää hyvin samanlainen ideologia, arvomaailma sekä toimintatavat, joten yhdistyminen nähtiin hyvin luontevana.

Yhdessä Enemmän! talkootoiminnan välitys on toiminut keväästä 2016 ja sen toiminta on painottunut erityisesti tapahtumien talkootoimintaan. Yhdessä Enemmän! hankkeessa on ollut kaikille avoin talkoolaisrekisteri, johon heinäkuuhun menneessä on jo liittynyt yli sata henkeä. Mikkeliläiset tapahtumat ovat löytäneet talkoorekisterin hyvin, ja sen kautta on välitetty työvoimaa, mm. järjestyksenvalvojia, liikenteenohjaajia, lipunmyyjiä ja roudareita, kymmeniin eri tapahtumiin, mm. Jurassic Rockiin, Työväen näyttämäpäiviin, Mikkelin Musiikkijuhliin, ja Jukureiden peleihin. Joukkoon on myös mahtunut palkallisia töitä. Lisäksi Yhdessä Enemmän! hankkeen kautta on järjestetty talkoolaisille maksuttomia koulutuksia, mm. ensiapu-, järjestyksenvalvonta ja hygieniapassikoulutusta.

Mikkelin Vapaaehtoistyö.fi on osa suurempaa valtakunnallista vapaaehtoistyön verkostoa, joka toimii kymmenillä eri paikkakunnilla. Toimintaa pyörittää Mikkelissä vapaaehtoistoimijaverkosto, jossa on mukana mm. Mikkelin kaupunki, tuomiokirkkoseurakunta sekä pitkä lista yhdistyksiä ja järjestöjä. Mikkelin Vapaaehtoistyö.fi:n toiminnassa on mukana yli 1000 vapaaehtoista ja se on tähän asti keskittynyt pitkälti sosiaalialan vapaaehtoistyöhön, joten tapahtumien talkoorekrytoinnin siirtyminen tarkoittaa myös heille mukavaa piristysruisketta. Toiminnan organisoijat ovat myös vakuuttaneet, että he tulevat etsimään tasapuolisesti talkoolaisia ja vapaaehtoisia kaikenlaisiin tapahtumiin ja toimintoihin.

Elokuusta eteenpäin tapahtumajärjestäjät voivat siis tiedustella talkooapua vapaaehtoistyö.fi:n kautta. Kaikki Yhdessä Enemmän! hankkeeseen mukaan lähteneet talkoolaiset siirtyvät automaattisesti Vapaaehtoistyö.fi:n alle, elleivät erikseen kiellä tätä. Yhdessä Enemmän! hanke jatkaa toimintaa marraskuun loppuun saakka ilman talkoovälitystä, ja tulossa on mm. useita eri koulutuksiä syksyllä 2017.

Lisätietoja:
Emmi Nykänen, Yhdessä Enemmän! projektipäällikkö
emmi.nykanen@mikv.fi
044 350 9547

Mari Ylönen, Vapaaehtoistyö.fi
mari.ylonen@evl.fi
0400 143 232

Julkaistu 16.07.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin Nuorisogolf kertoo toiminnastaan Annilassa

MNG pitää infon nuorten toiminnastaan Annilan Golfkeskuksessa keskiviikkona...
Mikkeli

Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikk...