Puumalassa uidaan ja juostaan ”saarelta saarelle”

Elokuussa luvassa ainutlaatuinen tapahtuma.

Puumalassa järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa Saimaa Swimrun. Ja mikä laji sopisikaan paremmin saaristokunta Puumalan ja Saimaan upeisiin maisemiin. Swimrunissa nimensä mukaan uidaan ja juostaan vuorotellen. Alkunsa tämä laji on saanut Ruotsista, jossa tapahtumat kulkevat ”Ö till ö” –nimellä. Nyt kilpailu käydään ensimmäistä kertaa Suomen suurimmassa järvessä Saimaalla.

.Puumalassa kilpaillaan lauantaina 26.8. kahdella eri reitillä: pidemmällä n. 19 kilometrin reitillä (parikilpailu) ja lyhyemmällä n. 10 kilometrin reitillä (yksilökilpailu).

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Puumalan kunta, Puumalan Viri, Puumalan hiihtäjät ja Etelä-Savon liikunta ry (ESLI) ja #liikkuvamaaseutu -hanke. Kilpailuidean isä on kunnanjohtaja Matias Hilden.

Saimaa Swimrun kilpaillaan Puumalan taajaman eteläpuolen saaristomaisemissa. Lähtö on Puumalan satamassa ja maali aivan vieressä Puumalansalmen sillalla.

Täysmatka (parikilpailu) sisältää noin 17,3 kilometriä juoksua ja 1,8 kilometriä uintia. Juoksuosuudet juostaan Puumalan Norppareitillä, joten Pääosa juoksureitistä on trailpolulla, lisäksi mukana on lyhyempiä osuuksia juoksua asfaltilla, pururadalla ja trailpolkua haastavammassa metsikössä. Metsäosuus on valtaosin Korkiasaaressa, jossa on myös mukana vähäisissä määrin kallioista kiipeilyä.

Sprinttimatka (yksilökilpailu) sisältää noin 9,0 kilometriä juoksua ja 0,7 kilometriä uintia. Pääosa reitistä on trailpolulla, lisäksi mukana on lyhyempiä osuuksia juoksua asfaltilla ja pururadalla.

Puumalan Swimrun on osa valtakunnallista Swimrun Touria.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: www.saimaaswimrun.fi

Julkaistu 30.06.2017

Mikkeli

Valmentaa kuin nainen Mikkelissä

Yli 30 ohjaajaa ja valmentaa mukana paikallisessa tapaamisessa.
Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin Nuorisogolf kertoo toiminnastaan Annilassa

MNG pitää infon nuorten toiminnastaan Annilan Golfkeskuksessa keskiviikkona...
Mikkeli

Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikk...