Missä Mikkelissä voi liikkua?

Esittelyssä viisi kesäistä paikkaa ja tapaa liikkua Mikkelissä.

Urheilupuisto

Perinteinen Mikkelin aivan ydinkeskustassa sijaitseva Urheilupuisto on monipuolinen liikuntapaikka. Mikkeliläisen yleisurheilun ja jalkapallon pyhättönä toimivan Urskin käyttö on viime vuosina monipuolistunut. Urheilupuistoa kiertää reilun kilometrin mittainen lenkkipolku, joka talvella toimii hiihtolatuna. Urskin ylätasanteelta löytyvät myös monitoimikenttä kaupunkilaisten käyttöön, joka myös talvella jäädytetään luistelua varten. Lipunmyyntikulmasta löytyvät myös uudet street workout-välineet, kiipeilykuutiot sekä aikuisten kuntoilulaitteet. Urskissa on myös kaksi tenniskenttää, joita voi käydä erikseen varaamassa omaan käyttöön. Urheilupuiston kenttä menee remonttiin heinäkuussa, mutta muuten alue on käytössä. 

Vesiurheilulajit

Mikkelissä on mainiot mahdollisuudet vesiurheiluun. Yksi keskeisimmistä paikoista on Melapirtti, joka on Mikkelin Melojien kotipaikka. Melapirtiltä voi vuokrata käyttöön kanootin, jolla pääsee suoraan Saimaalle melomaan. Mikkelin Pursiseuralla ja Mikkelin Soutajilla puolestaan on omat vajansa Mikkelipuistoa vastapäätä. Pursiseuralla on avoimia harjoituksia ja Mikkelin Soutajilta voi vuokrata kirkkoveneen käyttöön. Mikkelipuistossa on myös Sup Saimaa, joka vuokraa suplautoja sekä järjestää suppailutunteja.

Urpola

Urpolan koulun ympäristö tarjoaa monipuolisen liikuntaympäristön. Koulun pihalta löytyy leikkipuisto, useita beach volley –kenttiä, skeittiparkki, hiekkatekonurmikenttä sekä uimaranta. Urpolasta lähtee myös hyvät lenkkeilymaastot: viiden ja kymmenen kilometrin lenkeillä ei ylä- ja alamäistä ole puutetta. Urpolassa sijaitsee myös luontokeskus, jonka nuotiopaikalla ja luontopolulla pääsee lähes erämaiseen tunnelmaan lähes kaupungin keskustassa.

Kalevankangas

Monitoimiareena Saimaa Stadiumi ei ehdi vielä tähän kesään valmiiksi ja jäähallissakin on hiljaista elokuun alkupuolella saakka, mutta Kalevankankaalta löytyy myös paljon muuta puuhaa. Kalevankankaan maastosta löytyvät kaupungin parhaan lenkkipolut ja polkujuoksureitit. Alueelta löytyy myös mobiilisuunnistusrata. Kalevankankaan raviradalla järjestetään 15.-16. heinäkuuta Mikkelin seudun suurin urheilutapahtuma St Michel –ravit. Sport Forum palvelee myös kesäaikaan asiakkaitaan. Mahdollisuuksia on niin salibandyn, squashin, tenniksen kuin sulkapallon pelaamiseenkin. Myös kuntosali on avoinna kesäaikaan.

Kaihun ja Siekkilän frisbeegolfradat

Yksi mikkeliläisten uusia kansallistaitoja on frisbeegolfin pelaaminen. Laji on kaupungissa supersuosiossa. Pääsyy suosioon on se, että alueelta löytyy kaksi huippuluokan ilmaista frisbeegolf-rataa. Siekkilässä 32-väyläinen rata on maastoltaan tasaisempaa ja sopivampaa aloittelijoille kuin Kaihun harjumaaston 18-väyläinen rata. Siekkilässä palvelee myös Discgolf Hell Cafe -kioski.

Julkaistu 29.06.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikk...