Suunnistus, pyöräily, parkour – Asuntomessualueella pääset liikkumaan suoraan kotiovelta

Mikkelin asuntomessualue sijaitsee keskellä loistavia liikuntamahdollisuuksia.

Mikkelin Kirkonvarkauden asuntomessualue sijaitsee keskellä mahtavia liikuntamahdollisuuksia.

Kirkonvarkauden asuntomessualue sijaitsee mukavan kolmen kilometrin polkupyörämatkan päässä Mikkelin keskustasta, mutta alueen liikuntamahdollisuudet eivät jää pelkän arkiliikunnan varaan. Toki jo asuntomessualueella kiertely käy kuntoilusta. Katuja ja rantareittejä kiertämällä saa hyvän reippailulenkin vaikka sauvoilla lisättynä.

Kirkonvarkauden asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen sekä alueen tarjoamien luontoarvojen ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi. Kotiovelta avautuvat Saimaa-näkymät sekä lähellä oleva luonto ovat iso osa alueen viihtyisyyttä. Talvella Saimaan jää tarjoaa taas lisää toisenlaisia liikuntamahdollisuuksia.  Läheistä luontoa on hyödyntänyt yksi asuntomessualueen kohteista rakennuttamalla oman yksityisen laavun.

Alueella sijaitsee kolme erilaista virkistysaluetta. Nordenstrenginpuisto on kaksiosainen: Kirkonvarkaudenkadun vieressä sijaitsee pelikenttäalue sekä isot parkour-kuutiot, toisessa päässä puistoa on kuntoilulaitteita.

Heinzenpuistosta löytyvät perinteisten leikkipuistovälineiden lisäksi mahtavat kiipeilytelineet kaikenikäisten käyttöön. Kiipeilyalue on sen verran iso, että varmasti houkuttelee puistoon kävijöitä muualta Mikkelistä myös Asuntomessujen jälkeen. Lisäksi Kirkonvarkauden maastonmuodot ovat auttaneet rinneliukumäkimäkialueen tekemisessä: jyrkässä mäessä saa vauhdit niin kesällä kuin talvellakin. Liukumäkien välissä kulkevia portaita voi puolestaan aikuiset käyttää vaikka kuntoportaina.

Aivan Kirkonvarkauden sillan kupeessa on pienvenesatama sekä uimaranta. Huldanrannan nuotio- ja maisemankatselupaikka tarjoaa taas hyvän mahdollisuuden retkeilyyn aivan kotiovelta.

Asuntomessualueelta pääsee suoraan yhdelle Mikkelin alueen suosituimmista pyörälenkeistä, joka kulkee Porrassalmen kautta Ristiinantielle ja takaisin keskustaan. Annilan golfkenttä sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä asuntomessualueesta, kuten myös Kyyhkylän monipuolinen kuntoutuskeskus. Alueen pohjoispuolella on taas lyhyt matka Kaihulle, josta löytyy monipuolinen 18-väyläinen frisbeegolfrata, Kaihun uimaranta sekä Kaihunlahti, jossa on talvisaikaan retkiluistelurata.

Alueella rakennetaan myös ennen Asuntomessuja mobiilisuunnistusrata eli moborata, joka on myös Asuntomessuvieraiden käytössä messujen aikana.

Julkaistu 27.06.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.