Hymyn KesäCafe toi yhdistyksiin uudenlaista eloa

Esteryn pihalle muodostui kesäkahvila yhdistysten yhteistyöllä.

Estery-talon sisäpihalla toimii kesän ajan joka toinen tiistai HyMy-hankkeen KesäCafe.  Piha luo ihastuttavat puitteet toiminnalliselle kesäkahvilalle, jonka sisällöstä vastaavat Esteryn eri yhdistykset. KesäCafen aloituskertaa vietettiin toukokuun puolella, jolloin kesäkahvila perustettiin Esteryn  pihalle.

- Silloin käydään ihan kirjaimellisesti hakemassa kesän terassikalusteet varastosta ja laitetaan kesäkukat pihalla, kertoo HyMy-hankkeen vastaava Heidi Aska-Randelin.

Tänä vuonna Esteryn pihapuihin kiinnitettiin myös Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi tehtyjä neulegraffiteja. Monet ensikertalaiset ihastuvatkin Esteryn tunnelmalliseen sisäpihaan ensisilmäyksellä.

KesäCafen emännöinti tarjoaa yhdistyksille uudenlaisen tavan toimia: Estery tarjoaa valmiit puitteet ja ainoastaan sisältö ja yhdistysten toteutettavaksi. KesäCafe on avoinna kaikille ja todellista matalan kynnyksen toimintaa, kun toiminta järjestetään pihalla, ei edes tarvitse astua minkäänlaisten kynnysten yli.

- Täällä saa rauhassa tehdä mukana tai olla tekemättä. Osa on mukana ohjelmassa tai sitten vaikka neuloo sillä aikaa. Osa taas tykkää istuskella ja seurata, kun muut puuhailevat, kertoo Aska-Randelin.

KesäCafet jatkuivat kesäkuun alussa yrtti- ja tanssiteemalla. Pihalla tanssittiin Suvituulen tanssiviikon tahtiin. Seuraavan kerran KesäCafe on kesäkuun 20.päivä, jolloin pääsee tutustumaan muun muassa zentangle-piirtämiseen ja ESLin Voimavaunuun.

- Ihan parasta palautetta on se, kun ihmiset sanovat, että heitä ei ole huvittanut lähteä minnekään, mutta täältä lähtiessä on aina niin hyvä mieli, kertoo Heidi Aska-Randelin.

- Täällä näkee tuttuja, se on kaikista tärkein asia. Kaikki ohjelma ei aina kiinnostakaan, aina on kuitenkin jotain itseäkin kiinnostavaa, kertoo KesäCafen uskollinen kävijä Sirkka-Liisa.

Esteryn HyMy-hankkeen tavoitteena on lisätä yhteistyötä Esteryn jäsenjärjestöjen ja muiden organisaatioiden kesken. Hyvinvoinnin teemalla voimme yhdistää resurssejamme liikkumisen, ravitsemuksen, terveydenedistämisen ja kulttuurin parissa. Hankkeen tarkoituksen on parantaa yhdistysten välistä viestintää, mahdollistaa mutkattomia kohtaamisia hyvinvoinnin parissa ja luoda sisältöä niihin yhdessä jäsenyhdistystemme kanssa.

Lue lisää HyMy-kahvilasta.

Julkaistu 19.06.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.