Unelmien liikuntapäivä toi iloisen yllätyksen

Unelmien liikuntapäivään ilmoittautuneet Mikkelin koulut palkittiin stipendeillä

OP Suur-Savo on mukana Unelmien liikuntapäivässä ja kannustaa henkilöstöä, asiakkaita ja kaikkia suomalaisia liikkumaan. Tämä on osa OP:n yhteiskuntavastuullista toimintaa, ja sillä halutaan edistää lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointia.

Unelmien liikuntapäivänä OP Suur-Savo mahdollistaa lasten ja nuorten liikkumisen unelmien toteutumista lahjoittamalla Unelmastipendejä kouluille. Unelmastipendien avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi liikuntaretkiä, lajikokeiluja tai koulun liikuntavälinehankintoja. OP Suur-Savo lahjoittaa stipendin kaikille 4.5. mennessä Unelmien liikuntapäivään ilmoittautuneille toimialueensa kouluille. Stipendien saajat olivat: Anttolan yhtenäiskoulu, Otavan koulu, Rantakylän yhtenäiskoulu, Rämälän koulu sekä Vanhalan koulu.

- Erityisesti haluamme kannustaa siihen miten päivittäiseen koulupäivään saadaan lisää liikettä, oli se sitten lajikokeiluja, retkiä tai liikuntavälineitä, sanoo OP Suur-Savon Tarja Wasenius.

Rantakylän koululla Unelmien liikuntapäivänä liikuttiin välituntileikein. Parakkikoulun pihassa pystyttiin vihdoin ja viimein kaivamaan välintuntivälineitäkin käyttöön. OP Suur-Savon Wasenius luovutti Unelmastipendin Rantakylän yhtenäiskoulun seiskaluokkalaisille Moona Merille, Mona Kakriaiselle, Ella Marttiselle, Jenna Pynnöselle ja Alisa Nevalalle. Tytöt ovat mukana myös koulun oppilaskunnan organisoimassa liikuntapäivässä 23.toukokuuta.

- Tavoitteena on saada koulun väkeä liikkeelle välitunneilla ja myös toiminnallisia oppitunteja. Otetaan välituntivälineitä käyttöön, korttelisuunnistusta, pingis- ja jalkapallokisoja, yläkoululaisille ulkosählyturnausta ja leikitetään pienempiä oppilaita heidän toiveidensa mukaan. Lisäksi soitetaan musiikkia ja on vielä kilometrihaaste, kertoo Jenna Pynnönen oppilaskunnan suunnitelmista.

Toukokuun 10. päivä järjestettävä Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä. Suomen suurin liikuntatapahtuma toteuttaa tuhansien toiveita yhdessä ideoimalla ja rohkeasti muita mukaan kutsumalla. Tänä vuonna Mikkelin alueella järjestettiin noin neljäkymmentä tapahtumaa. Valtakunnallisesti www.unelmienliikuntapaiva.fi kalenteriin ilmoitettiin 1200 tapahtumaa.

Julkaistu 11.05.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikk...