Nyt kerätään lasten unelmia

Osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta ja Unelmat liikkeelle –toimintaa on aloitettu lasten unelmien keräys.

Osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta ja Unelmat liikkeelle –toimintaa on aloitettu lasten unelmien keräys.  Ideana on, että aikuiset toimivat kuuntelijoina ja lapset ideoijina. Olympiakomitea kerää lasten liikkumisen unelmia erityisesti päiväkotien, koulujen ja liikuntaleirien kautta.

Kouluja ja päiväkoteja on rohkaistu keräämään lasten unelmia ja toteuttamaan niitä sitten 10.toukokuuta vietettävänä Unelmien liikuntapäivänä. Urheiluseurat keräävät unelmia osana leiritoimintaansa sekä loppuvuodesta vietettävää Pelaajat päättää –viikkoa.

Lasten unelmien keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Mukana kampanjassa ovat Liikkuva koulu, Ilo kasvaa liikkuen –ohjelma, liikunnan aluejärjestöt, urheiluseurat sekä Suomen Olympiakomitea.

Kalevankankaan iltapäiväkerho on kerännyt lasten unelmia ja toiveita kevään aikana ja toteuttaa myös toiveet ennen Unelmien liikuntapäivää. Iltapäiväkerhon ohjaaja Harri Taskinen kertoo, että lapset ovat päässeet mukaan ohjaamaan omia toiveleikkejään.

- Mukavasti on toivottu kaikkea erilaista toimintaa, olemme päässeet kiertämään eri paikoissa lähiympäristössä, sanoo Taskinen.

Iltapäiväkerhon liikuntatilan seinälle olevaan julisteeseen on koottu lasten toiveita: sählypeli, Hessu Hipattaja, polttopallo, pönttöhippaa ja monia muita lasten suosikkileikkejä.

- Minun toive oli noitahippa. Siinä on kivaa, kun saa valita mihin asentoon jää, kun hippa saa kiinni, kertoi Akseli omasta toiveestaan.

Julkaistu 26.04.2017

Mikkeli

Valmentaa kuin nainen Mikkelissä

Yli 30 ohjaajaa ja valmentaa mukana paikallisessa tapaamisessa.
Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin Nuorisogolf kertoo toiminnastaan Annilassa

MNG pitää infon nuorten toiminnastaan Annilan Golfkeskuksessa keskiviikkona...
Mikkeli

Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikk...