Harrastekiekko on mukavaa, edullista ja kavereiden kanssa saa pitää hauskaa”

Caruna easy hockey on matalan kynnyksen harrastamista. Mikkelissä MAHL on mukana toiminnassa.

Mikkelissä pipolätkä keräsi 50 pelaajaa: koihin treeniaikatauluihin: useat harjoitukset lohkaisevat ison palan koululta, kavereilta ja muilta harrastuksilta. Caruna Easy Hockey on tarkoitettu matalan kynnyksen harjoitustoiminnaksi juuri niille 10–17-vuotiaille nuorille, joilla ei välttämättä ole aikaa tai mahdollisuuksia käydä treeneissä useita kertoja viikossa.

– Caruna Easy Hockey vastaa kysyntään lasten ja nuorten rennosta jääkiekon harrastamisesta. Tsemppitoiminta tarjoaa mahdollisuuden pelata jääkiekkoa keskimäärin kerran viikossa hauskassa, rennossa ja valvotussa ympäristössä, Suomen Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa kertoo.

Jo toista vuotta järjestettävän tsemppihankkeen suosio on kasvanut kaksinkertaiseksi. Suomen Jääkiekkoliiton järjestämässä ja sähkönsiirtoyhtiö Carunan sponsoroimassa toiminnassa on mukana jo yli 1500 nuorta, 47 seurasta ympäri Suomea.

– Tiesimme, että tarve helpolle ja kohtuuhintaiselle harrastamiselle on kova, mutta silti suosio seurakentällä yllätti meidät. Tällä hetkellä toiminta ulottuu etelästä aina Ivaloon asti ja uskon, että ensi kaudella seurojen määrä kasvaa entisestään, Tervomaa ennakoi.

Caruna Easy Hockeyn aloittamiseksi ei vaadita aikaisempaa kokemusta jääkiekosta. Varusteiksi osallistujat tarvitsevat vain luistimet, kaulasuojan, jääkiekkomailan ja ristikollisen jääkiekkokypärän. Mikäli muita varusteita ei löydy, MAHL eli Mikkelin alueen harrastusliigat ry lainaa pelaajille muita varusteita harrastuksen aloittamiseksi.

Mikkelissä mukana ollut 50 nuorta

MAHL Young Gunsin Easy Hockeyn jääkiekkovuorolle lähti aluksi mukaan 18 nuorta, mutta kauden aikana määrä on pikkuhiljaa kasvanut, ja mukana on ollut yhteensä 50 nuorta. Mikkelissä Young Guns -toiminta on suunnattu 13–17 -vuotiaille nuorille. Toiminnanjohtaja Tuomas Anttosen mukaan nuoret ovat nauttineet rennolla otteella pelaamisesta.

Caruna Easy Hockey-harjoitusten sisältö riippuu osallistujien taitotasosta ja vaihtelee seuroittain. Yhteistä toiminnalle on kuitenkin se, että harjoituksissa pääpaino on aina pelaamisella.

– Easy Hockey vuorolla keskitytään pelaamiseen. Vuoron alussa tehdään joukkueet ja pistetään kiekko keskelle. Pelaamisen ohessa opetellaan harrastekiekon toimintaa ja sääntöjä. Tärkeintä on, että vuorolla pidetään hauskaa, Anttonen kertoo.

Caruna Easy Hockey jääkiekko on osa MAHL Young Guns -toimintaa, jossa tarkoituksena on edistää nuorten mahdollisuuksia liikkua monipuolisesti ja mahdollisimman edullisesti.

– Easy Hockey vuoron kautta, moni nuori on innostunut muistakin MAHL -toiminnoista ja -lajeista. Nuoret ovat mm. toimineet lasten ohjaajina sekä kokeilleet muitakin MAHL-lajeja, Anttonen lisää.
 

Julkaistu 10.04.2017

Mikkeli

Etelä-Savon urheiluakatemia esittäytyy: Jessica Kähärä

Mikkelin yleisurheilijat harjoittelevat ominaisuusvalmennusryhmässä Etelä-Savon...
Mikkeli

”Ihmiset haluavat tehdä enemmän asioita yhdessä”

Tuppuralassa asukkaat saivat toivoa mitä alueella tapahtuu.  Kahden kuukauden...
Mikkeli

Salosaaren mahtavat ulkoilumahdollisuudet

Paljasta retkipaikkasi! Mikkelin alueen mahtavat luontokohteet kaikille...
Mikkeli

Etelä-Savon Urheiluakatemia esittäytyy: lentopalloryhmä

Akatemiaharjoitukset, maajoukkueleiritykset ja pelimatkat ovat mikkeliläisen...
Mikkeli

Valmentaa kuin nainen Mikkelissä

Yli 30 ohjaajaa ja valmentaa mukana paikallisessa tapaamisessa.
Mikkeli

Salibandyakatemiasta puhtia SM-sarjaan

Hatsinan 03-pojilla alkoi sekä salibandyakatemia että SM-sarja tänä sy...
Mikkeli

Valtsun latu vie Kalevankankaalta Latupirtille

Mikkelin suosituimman laturetken reitti nimettiin uudelleen.
Mikkeli

Kaverikävelyillä kierretään kimpassa luontopolkua

Kaverikävelyt Urpolan luontopolulla joka keskiviikko 10-11.
Mikkeli

Änkkärit jälleen talvisissa touhuissa

Angry Birds go Snow Kaihulla 17.helmikuuta.
Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin Nuorisogolf kertoo toiminnastaan Annilassa

MNG pitää infon nuorten toiminnastaan Annilan Golfkeskuksessa keskiviikkona...
Mikkeli

Liikkumaan kirjaston kautta

Mitä liikuntavälineitä sinä kaipaisit lainattavaksi kirjastosta?