Angry Birds go Snow Kaihulla

Koko perheen talviseikkailukiertue saapuu Mikkeliin lauantaina 18.helmikuuta.

Mikkelin Kaihun ympäristo muuttuu yhden lauantain ajaksi talviseksi seikkailumaaksi.  Angry Birds Go Snow on  Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, jonka järjestelyistä Kaihulla vastaa Mikkelin Latu. Viime vuonna kiertue liikutti yli 30 000 ihmistä ympäri Suomen.

- Tärkeintä on punaiset posket ja liikkumisen ilo, toteaa Juhani Lehto Suomen Ladusta.

Lapsiperheille suunnattuun maksuttomaan talvitapahtuma Mikkeli-puistoon ja Kaihun uimarannan alueelle on kerätty monipuolista talvista tekemistä.

Kiertueella suuren suosion ovat saaneet jättiritsat, joilla ammutaan kunnon Angry Birds –tyyliin ammuksina käytettävillä vihaisilla linnuilla jättimäisiä possuja. Ritsoja pääsee testaamaan myös Mikkelissä, kolmessa eri paikassa.  Alueella kiertää myös Angry Birds-hahmoja päivän aikana.

- Talvinen ulkoilmaseikkailu, jossa on tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Saatetaan nähdä vähän leikkimielistä kilpailuakin. Toivotaan, että saadaan hyvä ilma, sanoo Mikkelin Ladun puuhamies Seppo Tiihonen

Monelle Kaihun kodan alue onkin jo tuttu retkiluisteluradasta, joka on toiminnassa myös lauantaina 18.helmikuuta. Jäällä on lisäksi pelialue, jossa Mikkelin alueen harrasteliigat järjestää toimintaa sekä potkukelkkarata ja napakelkka. Jäällä on mahdollista päästä kokeilemaan Mikkelin Seudun Invalidien ja Esteryn luistelu- ja hiihtokelkkaa soveltavaan liikuntaan.

Mikkeli-puiston alueella on mahdollisuus lämmitellä nuotiolla tai kokeilla lumikenkäilyä. Uimarannan puolella on hiihtomaa, jossa ohjaajina toimivat Mikkelin Hiihtäjien edustushiihtäjiä sekä mäenlaskupaikka. Kaihun laitureilla on myös Mikkelin tapahtuman oma erikoisuus: pilkki. Mikkelin Setlementin Aki Hirvonen opastaa pilkkimisen saloihin ja paikan päällä pääsee kokeilemaan myös oman kalan narraamista.

- Tapahtuman aikana kulku Mikkeli-puistosta Kaihun uimarannalle tapahtuu jään poikki, kertoo Tiihonen.

Tapahtumassa on mahdollisuus lainata suksia, monoja, luistimia, pulkkia, stigoja ja liukureita, mutta myös omat välineet voi ottaa mukaan. Kaihun kodan kahvila palvelee tapahtuman aikaan ja alueella on myös kaksi muuta kioskipistettä.

Mikkelin Latu vastaa tapahtuman pääjärjestelyistä, mutta on saanut mukaan todella ison joukon mikkeliläisiä toimijoita. Mukana tapahtumassa omalla panoksellaan ovat Nuorten työpajat, Esteryn HyMy-hanke, Mikkelin Hiihtäjät, MAHL, Setlementti, Hyvinvoinnin virtaa Mikkelistä –hanke, Mikkelin kaupungin liikunta- ja nuorisotoimi, Mikkelin Palloilijat, Etelä-Savon Liikunta ja Yhdessä enemmän –hanke.

Angry Birds Go Snow –tapahtuma Mikkeli-puiston ja Kaihun ympäristössä lauantaina 18.helmikuuta kello 10-14.

Julkaistu 13.02.2017

Mikkeli

Jalkapallo toi Niilan Mikkeliin, lukioon ja akatemiaan

Tähtäimessä ensimmäisenä peliminuutit edustusjoukkueessa.
Mikkeli

Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikk...