Sähköautolla liikkuminen – Mitä se maksaa?

Sähköauto ei ole uusi kulkuneuvo, mutta vasa viime vuosina autojen tekniikka on kehittynyt niin, että se alkaa olla järkevä vaihtoehto ihan tavalliselle kuluttajalle.

Monelle tulee sähköautoista puhuttaessa ensimmäisenä mieleen Tesla, mutta myös monet muut valmistajat ovat ottaneet mallistoihinsa sähköautoja. Samalla hinnatkin ovat tulleet huomattavasti alaspäin.

Sähköauto ladataan yleensä latauspisteessä tai omasta pistorasiasta. Tyypillisesti sähköauton kulutus on kuitenkin Suomen oloissa noin 15–25 kWh / 100 km. Sähkö maksaa kuluttajalle keskimäärin noin 15 senttiä kilowattitunnilta, joten karkeasti sähköauton latauksen hinnaksi kertyy sadalle kilometrille noin 3 euroa.

sähköauton lataustapoja on käytännössä kolme: tilapäislataus tavallisesta tai voimavirtapistorasiasta, pikalataus huoltoasemalla tai lataus kiinteällä latauslaitteella kotona, kauppakeskuksessa tai parkkihallissa.

Sähköauton lataus mikkeli

Mikkelissä on useita sähköauton latauspisteitä. Löydät sähköautojen latauspisteet kätevästi kartalta Latauskartta.fi -palvelusta. Näin voit suunnitella oman autosi latauksen etukäteen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *