Mikkelin alueen laavuista tehty kattava kooste

mökki mikkeli

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikkaan.

Tieto Mikkelin alueen laavuista ja kodista on nyt kerätty yhteen paikkaan. Talven aikana tiedot on kerätty noin 50 kohteesta keskustan, Otavan, Ristiinan, Suomenniemen, Anttolan ja Haukivuoren alueelta.

Yhdessä luontoon –hankkeen ja Mikkelin Toimintakeskus ry:n Laavunkiertäjät –ryhmä kiersi kuvaamassa ja tarkastamassa laavut marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana.

– Tiedot laavuista on koottu sieltä täältä, jotkut ovat löytyneet netistä ja osa kuultu yhteistyötahoilta ja tutuilta, kertoo Yhdessä luontoon –projektityöntekijä Anniina Siponen.

Yleiseen käyttöön tarkoitettujen laavujen paikantaminen osoittautui yllättäen varsinaiseksi salapoliisityöksi.

– Etukäteen tietoa löytyi tosi huonosti, ei ollut kuvia, tietoa meneekö polkua tai miten lähelle pääset autolla, miettii Siponen.

Laavuista on kerätty oppaaseen kaikki mahdollinen tieto ja yritetty selittää myös selkokielellä, kuinka laavulle löytää ja mihin voi jättää auton. Myös laavujen esteettömyyttä on arvioitu.

– Laavut ja kodat ovat hyvin erilaisissa kunnoissa, siellä on todella hyvällä hoidolla olevia kohteita mutta myös unohdetuilta vaikuttavia kohteita, arvelee Siponen.

Laavuretkeily on helppo tapa tutustua lähialueisiin ja luontoon ja ne ovat usein helposti saavutettavissa. Mikkelin laavut ja kodat –koosteella pyritään lisäämään luonnossa vietettävää aikaa ja nostamaan esiin Mikkelin alueen upeita retkikohteita.

Retkeilyssä on syytä muistaa jokamiehenoikeudet, kuten myös laavujen käytössä.

– Retkikohteet kannattaa jättää siihen kuntoon, missä toivoisit ne itse löytäväsi, neuvoo Siponen.

Mikkelin alueen laavut ja kodat –kooste löytyy Mikkelin Toimintakeskus ry:n nettisivujen kautta täällä tulostettuun versioon voi tutusta kaupungin virastotalon asiointipisteessä, pääkirjastossa, Visit Mikkelissä Maaherrankadulla sekä Urpolan luontokeskuksessa.

Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä –hankkeelta rahoituksen saanut Yhdessä luontoon –hanke päättyi kesäkuun lopussa, mutta Siponen lupaa, että laavutietoja pyritään päivittämään mahdollisuuksien mukaan ja vinkkejä uusista laavuista voi lähettää 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *